EHBO cursus (diploma Oranje Kruis)

Verbinden hoofdwond

Wil je een erkend Oranje Kruis diploma? Dan is de uitgebreide EHBO cursus iets voor jou. Deze cursus sluiten we af met een examen. In twee en een halve dag word je opgeleid voor het examen. Tijdens de opleiding wordt er gebruik gemaakt van een LOTUS slachtoffer om de praktische vaardigheden zo realistisch mogelijk te kunnen oefenen.

Leerdoelen en onderwerpen:

Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer (volwassenen en kinderen) beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en Eerste Hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteletsels, diabetes, epilepsie, koortsstuipen en kinderziektes.

Praktische informatie:

Diploma: Oranje Kruis
Minimaal aantal deelnemers: 6
Tijdsduur: 24 uur, inclusief examen
Kosten: € 300,00 excl btw.

EHBO-cursussen worden in veel gevallen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) je hebt afgesloten. Neem voor meer informatie over vergoedingen daarom altijd contact op met jouw zorgverzekeraar.